Legit – Una lenga qui s’esvaneish ?

Poirem probablament interrogar la qualitat literària de l’òbra, criticar le caractèr un pauc leugièr de l’argumentacion... Mas, aquelas remarcas legitimas devon pas ocultar l’atot primièr –e fondamental– de l’ensag.

En mai de seissanta paginas (le libre es bilingue), Jean Eygun prepausa una lista quasi exaustiva de las questions que cal pausar per assegurar l’avenidor de l’occitan. Sens prension capita a balhar una basa de trebalh pro complèta. Òc, pensi qu’es aquò l’usatge vertadièr que ne cal far : le calriá legir, anotar, se reünir e trebalhar.
I a urgéncia, mas libres atal son la pròva qu’avèm les mejans de desvolopar la reflexion que cal per avançar. Of !

Una lenga qui s’esvaneish, Une langue qui disparaît, Jean Eygun, Camins,
15 x 21 cm, 136 paginas, 12 €


–Aldric HAGÈGE–

Écrire commentaire

Commentaires : 0