2800 signes

Cada setmana dempuèi dotze ans, per « La Selaine du Minervois», Alan Roch escriu una cronica « Lo Papieròt menerbés», d’una longor marcada a jamai dins lo marme de Caunas : 2800 signes.
 

L’autor ne profita per dire e metre en avant : l’engatjament per l’occitan, la passion pel rugbi de 13, lo dreit imprescriptible de beure un còp de vin, la memòria dels aujòls catars, paratge e convivéncia, la frairetat òme-ors, lo respècte de la Natura, le refús del jacobinisme e de l’extrèma-dreita, los risques de la dematerializacion de la societat, lo plaser dels mots (jòcs, desviraments, provèrbis...), la permanéncia de Carnaval, un agach ironic sus l’actualitat d’aicí e d’endacòm mai...
Coma ditz Lo Legeire :
« Lo Papieròt es plan mai qu’un articlòt !»

Edicion IEO Lengadòc,
16 €

Écrire commentaire

Commentaires : 0